Suroviny:
- 500 g bravčové pliecko (alebo hovädzia kližka, ktorú varíme dlhšie)
- 250 ml lečo
- 1 PL bravčová masť
- 2 ks cibuľa
- 300 ml pretlak (domáci kečup)
- 2 KL sladká paprika
- 0,25 KL štipľavá paprika (voliteľne)
- 0,25 KL čierne korenie
- štipka drvená rasca
- 200 ml voda
- 2 KL soľ
- 3 ks cesnak
- 1 KL majoránka
Postup:
- cibuľu nakrájame najemno a osmažíme do hneda (musí skaramelizovať)
- do hrnca pridáme a premiešame pretlak, sladkú a štipľavú papriku, čierne korenie, štipku drvenej rasce a varíme cca 10 min
- pridáme mäso nakrájané na kocky a necháme zatiahnuť
- po zatiahnutí mäsa zalejeme vodou tak, aby bola zarovno s mäsom
- pridáme soľ a lečo, zakryjeme a za občasného miešania varíme cca 45 minút
- nakoniec pridáme prelisovaný cesnak a majoránku, premiešame a odstavíme