Maďarský guľáš

Suroviny:

  • 500 g bravčové pliecko (alebo hovädzia kližka, ktorú varíme dlhšie)
  • 250 ml lečo
  • 1 PL bravčová masť
  • 2 ks cibuľa
  • 300 ml pretlak (domáci kečup)
  • 2 KL sladká paprika
  • 0,25 KL štipľavá paprika (voliteľne)
  • 0,25 KL čierne korenie
  • štipka drvená rasca
  • 200 ml voda
  • 2 KL soľ
  • 3 ks cesnak
  • 1 KL majoránka

Postup:

  1. cibuľu nakrájame najemno a osmažíme do hneda (musí skaramelizovať)
  2. do hrnca pridáme a premiešame pretlak, sladkú a štipľavú papriku, čierne korenie, štipku drvenej rasce a varíme cca 10 min
  3. pridáme mäso nakrájané na kocky a necháme zatiahnuť
  4. po zatiahnutí mäsa zalejeme vodou tak, aby bola zarovno s mäsom
  5. pridáme soľ a lečo, zakryjeme a za občasného miešania varíme cca 45 minút
  6. nakoniec pridáme prelisovaný cesnak a majoránku, premiešame a odstavíme