Segedínsky guľáš

Suroviny:

  • 500g bravčové pliecko
  • 400g kyslá kapusta
  • 1 PL bravčová masť
  • 2 ks cibuľa
  • 1 ks cesnak
  • 2 PL pretlak (domáci kečup)
  • 1,5 KL paprika sladká
  • 0,5 KL drvená rasca
  • 0,25 KL čierne korenie
  • 200 ml voda
  • 1 stredný zemiak
  • 1 KL soľ
  • 1 kyslá smotana

Postup:

  1. nakrájanú cibuľu najemno a spolu s pretlačeným cesnakom osmažíme do sklovita na bravčovej masti
  2. pridáme mäso nakrájané na kocky, necháme zatiahnuť a odpariť vodu
  3. pridáme a premiešame spolu pretlak, sladkú papriku, drvenú rascu, čierne korenie
  4. následne zalejeme vriacou vodou tak, aby bola zarovno s mäsom a varíme cca 20 min
  5. nastrúhame si zemiak, nakrájame si kyslú kapustu na cca 2 cm dĺžku a pridáme do hrnca spolu so soľou
  6. zakryjeme a za občasného miešania varíme cca 45 min
  7. nakoniec odstavíme a voliteľne pridáme na zjemnenie kyslú smotanu