Domáci kečup

Suroviny:

  • 2 kg paradajok
  • 250 g nelúpaných jabĺk
  • 250 g cibule
  • 1 PL soli
  • 125 ml octu
  • 1 PL sladkej papriky
  • 1/2 PL štipľavej papriky (voliteľne)
  • 5 guličiek nového korenia
  • 5 guličiek celého korenia
  • 150 g cukru

Postup:

  1. umyté paradajky, jablká a cibuľu nakrájame na kolieska a dáme variť s octom, soľou, paprikou, novým korením a celým korením
  2. varíme 1,5 hodiny
  3. pridáme cukor a varíme bez pokrievky ešte 15 minút (alebo dlhšie, aby bol kečup hustejší)
  4. po uvarení všetko rozmixujeme, prepasírujeme a nalejeme do pohárov
  5. sterilizujeme 15 minút pri 90°C v hrnci alebo na 70°C režime v umývačke riadu cca 2 hodiny