Suroviny:
- 500g bravčové pliecko
- 400g kyslá kapusta
- 1 PL bravčová masť
- 2 ks cibuľa
- 1 ks cesnak
- 2 PL pretlak (domáci kečup)
- 1,5 KL paprika sladká
- 0,5 KL drvená rasca
- 0,25 KL čierne korenie
- 200 ml voda
- 1 stredný zemiak
- 1 KL soľ
- 1 kyslá smotana
Postup:
- nakrájanú cibuľu najemno a spolu s pretlačeným cesnakom osmažíme do sklovita na bravčovej masti
- pridáme mäso nakrájané na kocky, necháme zatiahnuť a odpariť vodu
- pridáme a premiešame spolu pretlak, sladkú papriku, drvenú rascu, čierne korenie
- následne zalejeme vriacou vodou tak, aby bola zarovno s mäsom a varíme cca 20 min
- nastrúhame si zemiak, nakrájame si kyslú kapustu na cca 2 cm dĺžku a pridáme do hrnca spolu so soľou
- zakryjeme a za občasného miešania varíme cca 45 min
- nakoniec odstavíme a voliteľne pridáme na zjemnenie kyslú smotanu