Suroviny:
- 3 kg paradajky mäsité
- 2 ks červená cibuľa (príp. biela)
- 3 ks strúčik cesnak
- 8 ks lístkov čerstvá bazalka
- 2 PL trstinový cukor
- 1 PL sójová omáčka
- 1 ks bobkový list
Postup:
- paradajky umyjeme, vyrežeme stredy, rozrežeme na 4 kusy a dáme do hrnca
- cibule očistíme a rozrežeme napoly, strúčiky cesnaku si očistíme a vložíme celé do hrnca
- pridáme všetky ostatné suroviny, zamiešame a varíme na miernom ohni cca 30 minút za občasného miešania
- vyberieme cibuľu, cesnaky, bobkový list a ponorným mixérom rozmixujeme
- zrniečka a šupky môžeme prepasírovať cez sitko (voliteľne)
- ešte horúci pretlak plníme do pohárov
- vydrží aj bez sterilizácie alebo sterilizujeme 15 minút pri 90°C v hrnci alebo na 70°C režime v umývačke riadu cca 2 hodiny