Na 5 pizze (1 pizza 32 cm – cca 300g cesto)
Suroviny:
- 900 g hladkej múky 00
- 550 ml vlažnej vody
- 3 PL olivového oleja (30 g)
- 2 PL cukru
- 28 g soli
- 1 droždie kocka alebo sušené droždie
Cesto:
- v 2 dc vlažnej vody (nikdy nie horúcej) nechám postáť droždie s cukrom asi na 5 min
- postupne lejem vodu (spolu 550ml) a všetko vymiesim
- cesto ihneď rozdelím na 5 cca 300g kusov, jemne obalím v múke, zabalím do sáčkov a nechám v chladničke 12 hod, ale dá sa použiť aj hneď
- cesto je z chladničky použiteľné 3 dni
Omáčka a obloženie:
- omáčku z obchodu s názvom Passata (ja používam z Kauflandu Original Passata Rustica) vylejem na cesto a lyžičkou rozotriem
- na omáčku položím strúhaný syr (gouda), tak na to salámu, šunku, huby, olivy.. a na to položím osušenú, potrhanú mozarellu
Postup:
- rozohriať rúru na 230 stupňov s ventilátorom
- piecť 6 min iba s omáčkou
- dopiecť 4 min s obložením
- po dokončení okraje pizze potriem pretlačeným cesnakom v olivovom oleji
- pri použití piecky na pizzu, sa pečie cca 4 min všetko naraz