Suroviny:
- 60 g cibule
- 400 g bravčovej krkovičky bez kosti
- 250 g kyslej kapusty
- 300 g tekvica
- 200 g smotany na šľahanie
- 200 g kyslej smotany
- 200 ml vývaru alebo vody
- 10 g sladkej papriky
- 1 bobkový list
- soľ
- korenie
Postup:
- na dno pekáča rozprestrite na rezančeky nakrájanú cibuľu
- na ňu položte naklepané plátky krkovičky, ktoré ste osolili a okorenili
- tekvicu zbavte semienok, hokaido iba umyte, maslovú tekvicu olúpte
- očistenú tekvicu nakrájajte na kocky alebo nastrúhajte a tie nasypte na mäso
- z kyslej kapusty jemne vytlačte prebytočný nálev a kapustu nakrájajte na 2 cm kúsky
- nakrájanú kyslú kapustu položte na tekvicu, prihoďte bobkový list a všetko zalejte smotanou rozmiešanou s kyslou smotanou, vývarom, paprikou, soľou a čiernym korením, kto chce, môže pridať aj trošku štipľavej papriky
- pekáčik zakryte a všetko nechajte piecť cca 2 hodiny na 200 °C
- potom kryt odkryte a všetko dopečte 20 minút, kým nezačne povrch zlátnuť
- dá sa konzumovať aj bez prílohy