Pečený segedín

Suroviny:

  • 60 g cibule
  • 400 g bravčovej krkovičky bez kosti
  • 250 g kyslej kapusty
  • 300 g tekvica
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 200 g kyslej smotany
  • 200 ml vývaru alebo vody
  • 10 g sladkej papriky
  • 1 bobkový list
  • soľ
  • korenie

Postup:

  1. na dno pekáča rozprestrite na rezančeky nakrájanú cibuľu
  2. na ňu položte naklepané plátky krkovičky, ktoré ste osolili a okorenili
  3. tekvicu zbavte semienok, hokaido iba umyte, maslovú tekvicu olúpte
  4. očistenú tekvicu nakrájajte na kocky alebo nastrúhajte a tie nasypte na mäso
  5. z kyslej kapusty jemne vytlačte prebytočný nálev a kapustu nakrájajte na 2 cm kúsky
  6. nakrájanú kyslú kapustu položte na tekvicu, prihoďte bobkový list a všetko zalejte smotanou rozmiešanou s kyslou smotanou, vývarom, paprikou, soľou a čiernym korením, kto chce, môže pridať aj trošku štipľavej papriky
  7. pekáčik zakryte a všetko nechajte piecť cca 2 hodiny na 200 °C
  8. potom kryt odkryte a všetko dopečte 20 minút, kým nezačne povrch zlátnuť
  9. dá sa konzumovať aj bez prílohy