Suroviny:
- 500g kuracieho mäsa
- 1 hrnček ryže
Marináda:
- 5 PL sójová omáčka
- 2 PL sušeného alebo 2 cm čerstvého zázvoru
- 1 PL chilli omáčka
- 3 PL javorový sirup
- 2 PL ocot
- 2 strúčiky pretlačeného cesnaku
- 1 hrsť nasekanej jarnej cibuľky / póru
Grilované zemiaky:
- 4 ks zemiaky
- olivový olej
- čierne korenie
- oregano
- soľ
Postup:
- Kuracie mäso nakrájame na kocky, premiešame s marinádou a necháme v chladničke minimálne 2 hodiny.
- Zemiaky umyjeme a prekrojíme na polovicu, osolíme, pridáme čierne korenie, oregano, pokvapkáme olivovým olejom, ktorý rozotrieme a necháme v chladničke aspoň 30 minút. Následne pečieme v rúre pri 200 °C 40-50 minút v otvorenej nádobe alebo v teplovzdušnej rúre 25 minút. Zemiaky po dopečení posypeme nakrájaným pórom a pridáme trochu masla, ktoré necháme rozpustiť.
- 1 hrnček ryže 3x premyjeme a vložíme do rozohriateho hrnca s 2 PL olivového oleja, 2 hrnčekmi teplej vody a zakryjeme pokrievkou. Keď ryža začne vrieť, pokrievku poodkryjeme a stlmíme stupeň ohrevu. Po 10 minútach odstavíme a pokrievku prikryjeme na 5 minút. Po 5 minútach je ryža hotová. Ryžu na tanieri posypeme posekaným pórom.
- Medzitým mäso pečieme na panvici a po uzavretí mäsa dolejeme 50-100ml vody podľa potreby.
- Ďalej mäso dusíme cca 20-30 minút.