Suroviny:
- 500g kuracieho mäsa
Marináda:
- 4 PL olivový olej
- 2 PL balsamico
- 1 PL citrónová šťava
- 1 ks prelisovaný strúčik cesnaku
- 2 PL talianskej zmesi korenia (oregano, majorán, tymián, bazalka, rozmarín, šalvia)
Grilovaná zelenina:
- 1 ks menšia cuketa
- 4 ks zemiaky
- 1 ks cibuľa
- 1 ks pór
- 10 ks cherry paradajky
- 3 ks mrkvaň
- olivový olej
- čierne korenie
- oregano
- soľ
Postup:
- Kuracie mäso nakrájame na kocky, premiešame s marinádou a necháme v chladničke minimálne 2 hodiny.
- Zemiaky umyjeme a prekrojíme na polovicu, osolíme, pridáme čierne korenie, oregano, pokvapkáme olivovým olejom, ktorý rozotrieme a necháme v chladničke aspoň 30 minút.
- Nakrájame si zeleninu na krúžky a zalejeme olivovým olejom (4 PL) osolíme, pridáme čierne korenie, oregano a necháme v chladničke aspoň 30 minút.
- Rozohrejeme rúru na 220°C a vložíme do jednej nádoby zemiaky a do druhej ostatnú zeleninu.
- Pečieme 50 minút v otvorených nádobách. Zmes zeleniny 3x počas pečenia premiešame. Posledných 10 minút zapneme len horný ohrev.
- Mäso pečieme na panvici a po uzavretí mäsa dolejeme 50-100ml vody podľa potreby.
- Ďalej mäso dusíme cca 20-30 minút.