Suroviny:
- 1 kg paradajky
- 200-300 g chilli (podľa štipľavosti)
- 1 ks pretlačená stredná cibuľa
- 4 ks pretlačený strúčik cesnaku
- 4 PL javorový sirup (alebo trstinový cukor)
- 4 PL balsamico (alebo ocot)
- 4 PL trstinový cukor
- 2 PL soľ
- 1 KL kyselina citrónová alebo šťava z 1 citróna
Postup:
- paradajky v celku odšťav v odšťavovači
- šťavu daj do hrnca so všetkými ingredienciami okrem chilli a var cca 10 minút
- z chilli odstráň semienka a nakrájaj na menšie kúsky
- pridaj chilli do hrnca a povar do zmäknutia
- rozmixuj a znova povar
- na zahustenie použi 1 PL kukuričného škrobu rozmiešaného v 1 PL šťavy
- preceď cez sitko a nalej do pohárov
- sterilizuj 15 minút pri 90°C v hrnci alebo na 70°C režime v umývačke riadu cca 2 hodiny