Pizza

Na 6 pizze (1 pizza 32 cm – cca 260g cesto)

 

Suroviny:

  • 900 g hladkej múky 00
  • 600 ml vlažnej vody
  • 2 PL cukru
  • 28 g soli
  • 10g sušené droždie

Cesto:

  • do vlažnej vody (nikdy nie horúcej) nechám postáť droždie s cukrom asi na 5 min
  • postupne lejem vodu a všetko vymiesim
  • cesto ihneď rozdelím na 6 cca 260g kusov, jemne obalím v múke, zabalím do sáčkov a nechám v chladničke 24 hod, ale dá sa použiť aj hneď
  • cesto je z chladničky použiteľné 3 dni

Omáčka a obloženie:

  • omáčku z obchodu s názvom Passata (ja používam z Kauflandu Original Passata Rustica) vylejem na cesto a lyžičkou rozotriem
  • na omáčku položím strúhaný syr (gouda, parmezán), jemne polejem olivovým olejom tak na to salámu, šunku, huby, olivy.. a na to položím osušenú, potrhanú mozarellu a znova jemne polejem olivovým olejom

Postup:

  1. rozohriať rúru na 230 stupňov s ventilátorom
  2. piecť 6 min iba s omáčkou
  3. dopiecť 4 min s obložením
  4. po dokončení okraje pizze potriem pretlačeným cesnakom v olivovom oleji
  5. pri použití piecky na pizzu, sa pečie cca 4 min všetko naraz