Na 6 pizze (1 pizza 32 cm – cca 260g cesto)
Suroviny:
- 900 g hladkej múky 00
- 600 ml vlažnej vody
- 2 PL cukru
- 28 g soli
- 10g sušené droždie
Cesto:
- do vlažnej vody (nikdy nie horúcej) nechám postáť droždie s cukrom asi na 5 min
- postupne lejem vodu a všetko vymiesim
- cesto ihneď rozdelím na 6 cca 260g kusov, jemne obalím v múke, zabalím do sáčkov a nechám v chladničke 24 hod, ale dá sa použiť aj hneď
- cesto je z chladničky použiteľné 3 dni
Omáčka a obloženie:
- omáčku z obchodu s názvom Passata (ja používam z Kauflandu Original Passata Rustica) vylejem na cesto a lyžičkou rozotriem
- na omáčku položím strúhaný syr (gouda, parmezán), jemne polejem olivovým olejom tak na to salámu, šunku, huby, olivy.. a na to položím osušenú, potrhanú mozarellu a znova jemne polejem olivovým olejom
Postup:
- rozohriať rúru na 230 stupňov s ventilátorom
- piecť 6 min iba s omáčkou
- dopiecť 4 min s obložením
- po dokončení okraje pizze potriem pretlačeným cesnakom v olivovom oleji
- pri použití piecky na pizzu, sa pečie cca 4 min všetko naraz