Suroviny:
- 3 kg paradajky mäsité
 - 2 ks červená cibuľa (príp. biela)
 - 3 ks strúčik cesnak
 - 8 ks lístkov čerstvá bazalka
 - 2 PL trstinový cukor
 - 1 PL sójová omáčka
 - 1 ks bobkový list
 
Postup:
- paradajky umyjeme, vyrežeme stredy, rozrežeme na 4 kusy a dáme do hrnca
 - cibule očistíme a rozrežeme napoly, strúčiky cesnaku si očistíme a vložíme celé do hrnca
 - pridáme všetky ostatné suroviny, zamiešame a varíme na miernom ohni cca 30 minút za občasného miešania
 - vyberieme cibuľu, cesnaky, bobkový list a ponorným mixérom rozmixujeme
 - zrniečka a šupky môžeme prepasírovať cez sitko (voliteľne)
 - ešte horúci pretlak plníme do pohárov
 - vydrží aj bez sterilizácie alebo sterilizujeme 15 minút pri 90°C v hrnci alebo na 70°C režime v umývačke riadu cca 2 hodiny