Suroviny:
- 500g bravčové pliecko
 - 400g kyslá kapusta
 - 1 PL bravčová masť
 - 2 ks cibuľa
 - 1 ks cesnak
 - 2 PL pretlak (domáci kečup)
 - 1,5 KL paprika sladká
 - 0,5 KL drvená rasca
 - 0,25 KL čierne korenie
 - 200 ml voda
 - 1 stredný zemiak
 - 1 KL soľ
 - 1 kyslá smotana
 
Postup:
- nakrájanú cibuľu najemno a spolu s pretlačeným cesnakom osmažíme do sklovita na bravčovej masti
 - pridáme mäso nakrájané na kocky, necháme zatiahnuť a odpariť vodu
 - pridáme a premiešame spolu pretlak, sladkú papriku, drvenú rascu, čierne korenie
 - následne zalejeme vriacou vodou tak, aby bola zarovno s mäsom a varíme cca 20 min
 - nastrúhame si zemiak, nakrájame si kyslú kapustu na cca 2 cm dĺžku a pridáme do hrnca spolu so soľou
 - zakryjeme a za občasného miešania varíme cca 45 min
 - nakoniec odstavíme a voliteľne pridáme na zjemnenie kyslú smotanu