Suroviny:
- 1 kg paradajky
 - 200-300 g chilli (podľa štipľavosti)
 - 1 ks pretlačená stredná cibuľa
 - 4 ks pretlačený strúčik cesnaku
 - 4 PL javorový sirup (alebo trstinový cukor)
 - 4 PL balsamico (alebo ocot)
 - 4 PL trstinový cukor
 - 2 PL soľ
 - 1 KL kyselina citrónová alebo šťava z 1 citróna
 
Postup:
- paradajky v celku odšťav v odšťavovači
 - šťavu daj do hrnca so všetkými ingredienciami okrem chilli a var cca 10 minút
 - z chilli odstráň semienka a nakrájaj na menšie kúsky
 - pridaj chilli do hrnca a povar do zmäknutia
 - rozmixuj a znova povar
 - na zahustenie použi 1 PL kukuričného škrobu rozmiešaného v 1 PL šťavy
 - preceď cez sitko a nalej do pohárov
 - sterilizuj 15 minút pri 90°C v hrnci alebo na 70°C režime v umývačke riadu cca 2 hodiny
 
									



