Suroviny:
- 1000 g kuracie mäso
Marináda:
- 3 ČL olej sezamový
- 2 ČL cukor
- 3 PL omáčka sójová svetlá
- 3 ks vajce
Cestíčko na obaľovanie:
- 15 PL kukuričný škrob
- 3 ks bielok
- 1 ČL soľ
- 1 ČL korenie čierne mleté
- 8 PL semienka sezamové
Na vyprážanie:
- rastlinný olej
Omáčka:
- 3 PL pretlak paradajkový
- 12 PL ocot ryžový
- 12 PL cukor hnedý
- 6 PL omáčka sójová svetlá
Zelenina:
- 2 ks menšia cibuľa (biela, červená..)
- 2 ks väčšia paprika (biela, žltá, červená..)
- 10 cm čerstvý zázvor
- 8 strúčiky cesnak
- 450 g väčšia konzerva ananásu
Postup:
- nakrájame kuracie mäso na menšie plátky a marinujeme 2 hodiny až 12 hodín v chladničke
- očistíme a nakrájame zeleninu na plátky a dáme do misky, kúsky ananásu ešte prekrajávam na polovicu
- pripravíme omáčku na zaliatie – všetko spolu vymiešame a dáme bokom
- pripravíme cestíčko na obaľovanie – všetko spolu vymiešame a dáme bokom (ak je husté môžeme pridať 2-3 lyžice studenej vody)
- marinované kuracie kúsky obalíme v cestíčku a smažíme na horúcom oleji, otáčame kým nebude zlatisté z oboch strán, mäso by sa na panvici nemalo navzájom dotýkať, aby sa nezlepili jednotlivé kúsky
- hotové kúsky vyberieme a dáme osušiť na papierové servítky
- nakrájanú zeleninu vložíme do rozpálenej panvice (môže do tej istej kde bolo mäso) a opekáme a premiešavame kým nezmäkne
- po zmäknutí zalejeme omáčkou a privedieme do varu
- hneď stíšime na slabý oheň a necháme 10 minút pobublávať do zhustnutia
- mäso a zeleninu môžeme spolu premiešať alebo podávať oddelene
- podávame s ryžou, ktorú môžeme posypať čerstvým koriandrom a nasekanou jarnou cibuľkou