Suroviny:
- 500 g kuracie prsia nakrájané na kocky
- ryža
- mäta
- citrón
Marináda:
-
100 g rozmixovaného ananásu
-
2 PL ananásovej šťavy (z konzervy)
-
3 PL sójovej omáčky
-
1 PL medu alebo trstinového cukru
-
1 PL ryžového alebo jablčného octu
-
3 PL pretlaku
-
1 pretlačený strúčik cesnaku
-
1/2 ČL mletého čierneho korenia
-
1/2 ČL chilli (voliteľné)
Zelenina:
- cuketa nakrájaná na plátky
- paprika nakrájaná na pásiky
- cibuľa nakrájaná na pásiky
- mrkva nakrájaná na tenké kolieska
- 2–3 PL olivového oleja
- bazalka, oregano, rozmarín
- soľ, čierne korenie
Postup:
- v miske zmiešaj všetky ingrediencie na marinádu
- kocky kuracieho mäsa vlož do marinády a dobre premiešaj, aby sa mäso obalilo
- zakry a nechaj marinovať minimálne 1 hodinu, ideálne 3 hodiny v chladničke
- nakrájaj si zeleninu, naukladaj do vymasteného pekáča pridaj korenie, bylinky a premiešaj
- rozohrej rúru na 200 °C spodný a horný ohrev
- vlož obe pekáče s mäsom aj zeleninou a peč odkryté 20 minút
- po 20 minútach premiešaj mäso aj zeleninu a znova peč odkryté 20 minút
- znova premiešaj, zapni iba horný ohrev s grilom, prelož pekáče na vyššie poschodie a dopeč 10 minút
- medzitým si priprav ryžu, ktorú na konci dochuť nasekanou mätou
- hotové jedlo pokvapkaj citrónom alebo posyp čerstvými bylinkami

