Suroviny:
- 2 kg paradajok
- 250 g nelúpaných jabĺk
- 250 g cibule
- 1 PL soli
- 125 ml octu
- 1 PL sladkej papriky
- 1/2 PL štipľavej papriky (voliteľne)
- 5 guličiek nového korenia
- 5 guličiek celého korenia
- 150 g cukru
Postup:
- umyté paradajky, jablká a cibuľu nakrájame na kolieska a dáme variť s octom, soľou, paprikou, novým korením a celým korením
- varíme 1,5 hodiny
- pridáme cukor a varíme bez pokrievky ešte 15 minút (alebo dlhšie, aby bol kečup hustejší)
- po uvarení všetko rozmixujeme, prepasírujeme a nalejeme do pohárov
- sterilizujeme 15 minút pri 90°C v hrnci alebo na 70°C režime v umývačke riadu cca 2 hodiny