Suroviny:
- 500 g kuracie prsia
- 1 stredná cibuľa
- 2 broskyne
- 1 strúčik cesnaku
- 1 menšia cuketa
- 150 ml vývar
- ryža
- čerstvá bazalka
- citrónová šťava
- med
- soľ
- čierne korenie
- bobkový list
- maslo
Postup:
- cibuľu nakrájaj na drobno a na masle opeč do sklovita, následne pridaj cesnak a krátko orestuj
- pridaj naklepané okorenené a osolené kuracie plátky a opeč z oboch strán 3-4 minúty kým nechytia zlatistú farbu
- kuriacie plátky vyber a daj bokom, výpek nechaj v panvici a pridaj do panvice trochu masla
- cuketu nakrájaj na kocky, orestuj ju približne 5 minút, potom pridaj na kocky nakrájané broskyne a spolu restuj ďalších 5 minút
- zalej vývarom, pridaj spať kuracie plátky, pridaj med, citrónovú šťavu, a bobkový list
- zakri a dus cca 15 minút kým nie je mäso mäkké
- medzitým si priprav ryžu, ktorú na konci dochuť nasekanou bazalkou