Kuracie mäso v talianskej marináde s grilovanou zeleninou

Suroviny:

  • 500g kuracieho mäsa

Marináda:

  • 4 PL olivový olej
  • 2 PL balsamico
  • 1 PL citrónová šťava
  • 1 ks prelisovaný strúčik cesnaku
  • 2 PL talianskej zmesi korenia (oregano, majorán, tymián, bazalka, rozmarín, šalvia)

Grilovaná zelenina:

  • 1 ks menšia cuketa
  • 4 ks zemiaky
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks pór
  • 10 ks cherry paradajky
  • 3 ks mrkvaň
  • olivový olej
  • čierne korenie
  • oregano
  • soľ

Postup:

  1. Kuracie mäso nakrájame na kocky, premiešame s marinádou a necháme v chladničke minimálne 2 hodiny.
  2. Zemiaky umyjeme a prekrojíme na polovicu, osolíme, pridáme čierne korenie, oregano, pokvapkáme olivovým olejom, ktorý rozotrieme a necháme v chladničke aspoň 30 minút.
  3. Nakrájame si zeleninu na krúžky a zalejeme olivovým olejom (4 PL) osolíme, pridáme čierne korenie, oregano a necháme v chladničke aspoň 30 minút.
  4. Rozohrejeme rúru na 220°C a vložíme do jednej nádoby zemiaky a do druhej ostatnú zeleninu.
  5. Pečieme 50 minút v otvorených nádobách. Zmes zeleniny 3x počas pečenia premiešame. Posledných 10 minút zapneme len horný ohrev.
  6. Mäso pečieme na panvici a po uzavretí mäsa dolejeme 50-100ml vody podľa potreby.
  7. Ďalej mäso dusíme cca 20-30 minút.